51-годишната испанка Елена Валенсиано се опита да увеличи напрежението между Испания и Франция, след като обиди звездата на френския национален отбор Франк Рибери с епитета "грозник".

Валенсиано е член на испанската социалистическа партия, но очевидно е доста запалена по футбола, тъй като си позволи да нападне чрез коментар в Туитър футболиста на "трикольорите" по време на сблъсъка между двете страни на Евро 2012 в събота.

"Срещали ли сте някога такъв грозник като Рибери", написа доста остро в социалната мрежа Туитър една от дамите в испанската политика.

Веднага последва вълна от коментари срещу самата Валенсиано, на която й бе обяснено откъде са белезите по лицето на острието на Байерн Мюнхен.

"Не знаех нищо за катастрофата му като дете. Това беше един много глупав мой коментар, който направих в разгара на мача срещу Франция", би отбой испанката, цитирана от мюнхенския вестник "tZ".

Очевидно във Франция не са взели под внимание коментарите на Валенсиано, тъй като "трикольорите" не реагираха на нападките.

Ето я и въпросната Елена В. Снимка: Ройтерс