Бившият наставник на Тотнъм Хари Реднап смята, че разликата между Италия и Англия снощи е била... Андреа Пирло.

"Старата лисица" обаче веднага успокои сънародниците си, като заяви, че според него след години звездата на Арсенал Джак Уилшър може да бъде сравняван с италианския футболист.

"Разликата между двата отбора показах, че ако искаш да се бориш на високо ниво, трябва да умееш да контролираш топката", каза Хари Реднап пред английския вестник "Сън".

"Вижте Андреа Пирло срещу Англия - той е бавен, стар и нямаше сила. Но игра превъзходно. Трябва да си вземем урок и да си създадем наш Пирло", продължи специалистът.

"Това е тип играч, който не разчита на скорост или на сила. Това е един гениален футболист. За мен най-чувствително се усети липсата на Джак Уилшър. Той може да бъде нашият Пирло. Единственият друг млад полузащитник, който имахме в резерв бе Джордан Хендерсън."

"Англия страда точно в този аспект. Но Рой ще работи върху това. На турнира играхме колкото се може по-позитивно. Тактиката на Англия бе да хване Италия на контраатака."

"Системата преливаше от 4-4-2 в 4-4-1-1, като Уейн Руни се връщаше при всеки удобен случай. През второто полувреме се опитахме да използваме силата и височината на Анди Керъл", каза още Реднап.