Бившият наставник на Ливърпул Кени Далглиш призова Рой Ходжсън да не бъде обвиняван за отпадането на Англия от Евро 2012.

"Трите лъва" бяха елиминирани от Италия на 1/4-финалите на надпреварата след изпълнение на дузпи.

Логично след мача някои медии си позволиха да разкритикуват тактиката на Ходжсън.

Според Далглиш обаче той не е виновен за отпадането. Легендарният шотландец подчерта също, че от някои страни очакванията към англичаните са били прекалено големи.

"Никой не е очаквал Англия да спечели турнира. Имаше минимални очаквания към тях и те стигнаха до 1/4-финалите", заяви Далглиш, който не е изненадан от отпадането на англичаните.

"Не трябва играчите да се винят за работата, която свършиха, защото те играха като отбор, играха един за друг", добави той.

"Колкото до Рой Ходжсън, той дойде само няколко седмици преди турнира. Може би щеше да бъде малко трудно да играеш защитно срещу противник в квалификационната кампания за Мондиал 2014 у дома, но тук става въпрос за голям турнир"

"Именно това е начина по който отборите на Рой са играли. Той започва треньорската си кариера в Швеция преди много години. Защо някой очаква, че ще си промени вижданията?", подчерта още шотландецът.

"Може би Англия можеше да играе с още един халф и по този начин да запуши част от пространството на Пирло. Това може би щеше да помогне"

"Мисля, че може би е нужно Англия да има повече доверие в своите футболисти. Италианците не са толкова по-добри от англичаните"

"Руни обаче не изигра най-добрия си мач, но той не е свикнал да играе както трябва, когато отборът му отстъпва значително във владението на топката"

"В защита отборът иначе се справи наистина добре по време на турнира. Позиционната игра на Джон Тери бе страхотна. Глен Джонсън също направи добър турнир. Стивън Джерард свърши великолепна работа като капитан на терена и извън него. Когато пък Каръл получаваше шанс да играе, той се справяше добре.

"Според мен обаче Джерард и Паркър бяха уморени срещу италианците. Англия като цяло направи най-доброто, което можеше". завърши той.