Френската футболна федерация смята да наложи драконовско наказание на Самир Насри, пише вестник "Екип".

Според изданието босовете на френския футбол възнамеряват да накажат Насри с цели две години, в които той няма да облича националната фланелка. Така автоматично звездата на Манчестър Сити ще пропусне Мондиал 2014 в Бразилия.

Причина за мерките, които ще бъдат взети срещу крилото са неговите обидни реплики към журналист, веднага след отпадането на "петлите" от Евро 2012.

Други футболисти на "трикольорите", които могат да "изгорят" за различни провинения са Ян М'вила, Хатем Бен Арфа и Жереми Менес.

До този момент най-суровото наказание, наложено на френски национал е 18 поредни мача, или общо 15 месеца. Става дума за Никола Анелка, който влезе в конфликт с Раймон Доменек преди две години на световното първенство в ЮАР.

От министерството на спорта във Франция са категорични, че когато поведението на националите не съответства с правилата, футболистите ще си понесат наказанията.

Към този момент не е ясна и съдбата на селекционера Лоран Блан. Неговият договор с федерацията изтича и е напълно възможно специалистът да поеме по друг път.