Бившият английски национал Пол Мърсън отправи остра критика към стрелеца Анди Керъл за това, че нападателят не е изявил желание да изпълни дузпа срещу Италия в четвъртфиналния мач между двата тима на Евро 2012 в неделя.

"Това, че Керъл не изпълни дузпа срещу Италия е позор. Той струва 35 милиона паунда - неговата работа е да вкарва голове", отсече Мърсън, цитиран от вестник "Дейли стар".

"Ашли Коул е най-добрият ляв бек в света, неговата работа е да защитава, не да вкарва попадения. Това е работата на Керъл - да бележи."

"Отвратително е как остави на Ашли Коул да бие вместо него. Даже ако Рой Ходжсън е посочил Керъл като пети изпълнител - това не е извинение на Анди."

"Най-добрите ти изпълнители започват първи. Само си представете Лионел Меси да бъде пети изпълнител за Барса."

"Аз лично бих се срамувал от себе си да бъда на голям турнир и да оставя Тони Адамс или Гари Невил да изпълнят дузпа преди мен."

"Дузпите са работа на нападателите. Затова им се плаща. Още от 10-годишни те растат с мисълта, че трябва да вкарват голове," каза още Мърсън, според когото Рой Ходжсън е слаб тактик и не променя схемата си на игра според съперника, за разлика от Хари Реднап.

"Реднап е най-добрият тактик, когото познавам.  Тъжно е да се каже, но в момента Англия е само пълнеж на големите турнири. Ние сме нещо като Фулъм и Астън Вила - тези отбори не изпадат, но още преди сезона знаят, че няма да стигнат далеч в класирането."

"В това се превърнахме. Дали имаме шанс на Мондиал 2014? Ние дори нямаме нападател от световна класа. Уейн Руни е от световна класа, но не е типичен голмайстор."

"Какъв Дани Уелбек?! Не, не - ние не можем да спечелим световното с Уелбек или Керъл в атака! Вижте пейката на Испания и ще ви стане ясно колко сме назад. Хуан Мата, Фернандо Торес, Фернандо Йоренте - всеки един от тях би бил титуляр за Англия, това е истината", завърши Мърсън.