Президентът на УЕФА Мишел Платини за пореден път изрази позицията си, че футболът няма нужда от видеотехнология на голлинията. Според него това би било голяма "историческа грешка".

"Според мен британците и ФИФА ще направят една голяма грешка. За мен това би било историческа грешка, това е моята гледна точка", каза Платини относно желанието на Сеп Блатер да се въведе "ястребово око" във футбола.

На същото мнение са босовете на футбола в Англия. В последно време се говори, че иновативната идея ще намери приложение и по стадионите в Германия.

"Аз имам проблем с технологиите. За последните три години в Шампионската лига и Лига Европа не видяхме грешки. Общо 12 пъти топката премине голлинията и допълнителните съдии отсъдиха правилно в тези ситуации", каза още Платини.

"Много дузпи и нарушения, с изключение на украинския "гол" срещу Англия на Евро 2012 бяха решени правилно от арбитрите", допълни французинът пред английския вестник "Индипендънт".

"Но аз съм срещу въвеждането на видеотехнологиите, защото при гола на Украйна имаше засада още преди това. Ако искате технология на голлинията, какво правим ако преди това е имало засада?!"

"Това означава, че действието трябва да бъде спряно още в началото. Точно затова съм срещу видеотехнологиите. Накъде отиваме? Ако всеки път щом има гол се окаже, че преди това е имало засада - какво правим после?"

"Аз съм напълно против видеотехнологиите. Нека оставим футбола на човешкия фактор. Тук не говорим за въвеждане на видеотехнология на голлинията. Става въпрос за въвеждане на технологиите във футбола като цяло. Аз съм против това", завърши Платини.