Бившият европейски и световен шампион Дидие Дешан е отказал възможността да поеме френския национален отбор по футбол часове, след като напусна Олимпик Марсилия.

Както е известно, селекционерът на "петлите" Лоран Блан не пожела да продължи своя договор с френската федерация и босовете на футбола в страната се спряха именно на Дешан за негов наследник.

Две от най-големите издания във Франция - "Франс Футбол" и "Ле Паризиен" твърдят, че Дешан е заявил пред босовете на френския футбол, че няма намерение да застава начело на представителния тим.

43-годишният Дешан, който беше капитан на Франция по време на Мондиал 1998, бе сочен за почти сигурния нов национален селекционер на отбора.

Бившият футболист на Ювентус пое Олимпик Марсилия през 2009 година и още в първия си сезон успя да грабне титлата. Във визитката си Дешан има финал в Шампионската лига като треньор, когато неговият Монако падна от Порто с 0:3 през 2004 година.

Интересното е, че от френската федерация са се свързали дори с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който обаче е отказал категорично с думите "Имам да свърша още работа в Арсенал, а и ми остават две години до края на договора".