Френските национали Самир Насри, Хатем Бен Арфа, Жереми Менес и Ян М'вила са пред угрозата да получат наказания от местната футболна федерация заради непристойно поведение по време на Евро 2012.

Както е известно, Насри влезе в лют спор с журналист и го обиди цветущо, веднага след загубата на "петлите" от Испания на четвъртфиналите на надпреварата.

След същия двубой Ян М'Вила се е разминал със селекционера Лоран Блан без да го поздрави, след като футболистът беше сменен.

Хатем Бен Арфа е обвинен, че е забъркал скандал в съблекалнята след загубата на тима с 0:2 от Швеция в груповата фаза, а Жереми Менес е обидил вратаря на отбора Уго Лорис.

Четиримата футболисти дори може да изгорят с няколко мача, като преди дни медиите в страната твърдяха, че наказанието на Насри може да бъде цели 2 години и по този начин той да пропусне Мондиал 2014 в Бразилия.

Бонусите на провинилите се национали за Евро 2012 се замразени до второ нареждане, заяви президентът на местния футболен съюз Ноел Льо Грае.

"По природа не обичам да наказвам. Но нашите футболисти трябва да бъдат наказани или санкционирани. нека не се изкарват жертви, защото не са", отсече босът на френския футболен съюз, цитиран от Евроспорт.