Звездата на бразилския футбол Неймар не скри своето възхищение към полузащитника на Барселона Андрес Иниеста, който бе сред героите на Испания на Евро 2012.

"Наистина много харесвам Иниеста. Според мен той е фантастичен футболист", каза Неймар в официалния сайт на ФИФА.

"Кристияно Роналдо също е много добър, много се забавлявам да гледам и играта на Месут Йозил - той е страхотен футболист и аз съм негов фен."

"Испанският национален отбор наистина е най-добрият в света. Техническите стандарти на Евро 2012 бяха много високи, също както на световно първенство. При това липсваха отбори като Бразилия и Аржентина."

"Бразилия разполага с всичко необходимо, за да спечели Олимпиадата това лято. Според мен ние винаги сме един от фаворитите, без значение за кой турнир става дума. Винаги е било така."

"Разполагаме с много добър състав и футболисти с голям потенциал", завърши коментара си 20-годишният "кариока". Бразилия е в една група с Египет, Беларус и Нова Зеландия на летните олимпийски игри.

В същото време легендата на бразилския футбол Роналдо за пореден път изрази мнение, че Неймар трябва да заиграе в Европа, за да развие качествата си.

"Считам, че Лионел Меси е най-добър от всички играчи. Неймар е на правилния път, но той има нужда да играе на висота в Европа за няколко сезона, за да развие качествата си", сподели Феномена пред "Ел Меркурио".