Легендарният бивш треньор на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд даде кураж на баварците и на феновете на тима.

Според селекционера на Швейцария привличането на Матиас Замер на поста спортен директор ще сложи край на сушата от цели два сезона без значим трофей.

Последният треньор, извел Байерн до европейския клубен връх е именно Хитцфелд. Той го направи през 2001 година. С най-успешния германски клуб той спечели цели 5 пъти Бундеслигата, три пъти купата на страната и Междуконтиненталната купа.

Хитцфелд познава отлично качествата на Замер, с когото бяха заедно при триумфа на Борусия Дортмунд в Шампионската лига през 1997 година.

"Не мога да си представя, че Байерн ще остане без титлата трета поредна година. Да работиш с Матиас Замер не винаги е било лесно, но със сигурност накрая има резултати", сподели Хитцфелд.

"Бих сравнил тандема Юп Хайнкес - Матиас Замер с мен и Ули Хьонес. Според мен Замер и Хайнкес ще постигнат успехи заедно", допълва специалистът пред вестник "Билд".

В същото време почетният президент на клуба Франц Бекенбауер е на мнение, че Байерн може да се справи през новия сезон без нови попълнения.

"Байерн ще успее и без да взима повече нови футболисти. Играчите трябва да инвестират не повече от 10% егоизъм в изявите си. Тогава ще бъдем поне на едно ниво с Дортмунд", каза Бекенбауер, който беше подкрепен от Хитцфелд.