Няма никаква промяна в ситуацията около Димитър Бербатов и нападателят на Манчестър Юнайтед все още се инати да се върне в националния отбор.

"Ситуацията е абсолютно идентична като тази, която беше преди месец-два", поясни кратко, точно и ясно селекционерът Любо Пенев преди мача с Кипър.

Играем контролна среща с островната държава утре, сряда.

"Мисля, че ще има много ползи от тази контрола, мен ме интересува спортно-техническата полза. Доволен съм до този момент, не се отклоняваме от начертания път. Това е последната подготовка преди да влезем в серия от официални мачове", заяви Пенев.

"Тренираме целенасочено за мача с Кипър, както и елементи, които ще ни помогнат в следващите две срещи. Аз гледах само един мач от първенството, моите помощници гледаха други. Разполагаме с няколко дни, в които да подготвим отбора. Доволен съм от това, което виждам на тренировките", добави младият специалист.

В групата му мача с Кипър отпадна Валери Божинов, като причината е, че все още не си е намери постоянен отбор.

"След като не тренира с отбор, няма как да попадне в групата. Той е футболист, който има качества, надявам се по-бързо да си намери нов клуб", каза Пенев.

Той е неприятно изненадан от ранното отпадане на отборите ни от Европа.

"Но може би има и нещо положително - ще е добре за националните футболисти, които няма да играят толкова много мачове. Съмнява ме някои от играчите, след като не играят в Европа, да не се раздават максимално за националния отбор", добави Пенев.