Тази вечер Германия гостува на съседите от Австрия в квалификационна среща от група "С" по пътя към Мондиал 2014 в Бразилия. Двубоят започва в 21.35 часа българско време и ще се играе на стадион "Ернст Хапел" във Виена.

Интересното обаче е, че според вестник "Билд" Австрия ще разполага с повече футболисти, подвизаващи се в германската Бундеслига, в сравнение с Маншафта.

Селекционерът на Германия Йоги Льов ще заложи в титулярния си тим на осем футболисти, които играят в германския шампионат. Изключения ще бъдат само Сами Кедира, Месут Йозил и Мирослав Клозе.

В същото време австрийците ще разчитат от първите минути на цели 9 играчи, които правят кариера по терените на Германия.

Това са Алмер (Дюселдорф), Погатец (Волфсбург), Фухс (Шалке), Харник (Щутгарт), Баумгартлингер и Иваншиц (двамата от Майнц), както Прьодъл, Юнузович и Арнаутович (и тримата от Вердер Бремен).

В групата на Германия и Австрия са още Швеция и Ирландия, както и считаните за аутсайдери Казахстан и Фарьорски острови. Лидери в момента са германците и ирландците с по три точки.