Адалберт Зафиров най-вероятно ще стане треньор на Черно море. В момента бившият играч и наставник на ЦСКА преговаря с ръководството на варненския клуб.

Както е известно, Черно море остана без треньор, след като Стефан Генов си хвърли оставката след загубата от Монтана.

Очаква се в близкия час, ако двете страни се разберат, Адалберт Зафиров да бъде официално назначен за старши треньор на отбора.

Зафето започна треньорската си кариера през 2006-та в Струмска слава, след което работи в ДЮШ на ЦСКА, а впоследствие води и първия тим на „червените“.

За последно 42-годишният специалист бе начело на Калиакра Каварна, преди отново да се върне в школата на ЦСКА, за да стане треньор на 19-годишните юноши.

В Черно море пък ще обжалват наложеното на нападателя Мирослав Манолов наказание от 5 мача и 3000 лева. На „Тича“ са бесни от решението на Дисциплинарната комисия.

Според „моряците“ на видеозаписа от мача  ясно си личи, че Манолов пръв стига до топката и в опита си да прескочи стража на домакините се стига до контузията му без да има умисъл в действията му.

Припомняме, че при гостуването срещу Монтана нападателят на Черно море получи директен червен картон  за нарушение срещу вратаря на Монтана Веселин Цветковски.