В навечерието на гостуването на Манчестър Юнайтед на Ливърпул в утрешното дерби от първенството на Англия, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън упрекна наставника на шампиона Челси Жозе Моуриньо за реакциите му, когато съдииските решения не са в полза на неговия тим.

Коментарите на португалския мениджър на Челси бяха насочени към победите на Манчестър над Лил в Шампионската Лига и Тотнъм в Премиершип.

"Той се изказа по наш адрес тази седмица, но аз го очаквах", заяви Сър Алекс пред ББС.

"Моуриньо говори за съдиите, а е последния човек, който трябва да го прави. Успехите ни в първенството на Висшата лига и Шампионската лига той определя като комбинация от късмет и спорни съдийски отсъждания. Неговият клуб обаче беше замесен многократно със съдиите в последните години".

"Излиза, че когато искаш нещо и не се получава, са ти виновни или съдиите, или играчите, или нещо друго. Това е изключителен клуб и Жозе трябва да си затвори устата напълно до края на сезона. Колкото до Челси и съдиите, и Жозе и съдиите - може да се говори много. Имам голям каталог на тази тема, но ще я оставя за друг ден".