Алавес - Барселона, мач от турнира за купата на Испания. Стадион "Мендисороса", начало 23.00 часа.

Групата на Барселона за мача:

Вратари:  Пинто, Ойер
Защитници:  Алвеш, Бускетс, Масчерано, Адриано, Бартра, Фонтас, Монтоя
Полузащитници: Иниеста, Фабрегас, Сонг, Дос Сантос, Сержи Роберто
Нападатели:  Вия, Алексис, Тейо

Контузени: Абидал, Куенка, Муниеса, Тиаго, Пуйол, Пике,
Извън групата: Меси, Шави, Педро, Валдес, Алба

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Депортиво Алавес в първия си мач от сезона в турнира за купата на Испания.

Някогашният финалист в турнира за купата на УЕФА е далеч от славните си дни и в момента се подвизава в испанската трета дивизия. Затова интригата за крайният победител в този двубой практически липсва.

Въпреки това липсата на внимание към този мач е прекалена и сякаш каталунците рискуват да забравят, че трябва да го играят. Вчера вниманието на всички бе насочено към връчването на златната обувка за голмайстор на Европа на Лео Меси.

След това пък бе обявен съкратения списък на кандидати за златната топка, в който присъстваха петима играчи на Барса. Също вчера от клуба решиха да направят фотосесията за сезон 2012-2013. 

Всичко това предполага сравнително хладна атмосфера в двубоя и ниска мотивация от играчите на Барса. От тях пък вероятно почивка ще получат звездите като Лео Меси, Шави и Иниеста. Това обаче ще даде шанс на талантливите младоци на Барса да покажат, че имат място в състава. И макар да не очакваме типичната бляскава игра на каталунците, вероятно те ще си тръгнат с минимална победа.

Резултат: 0:2