Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен загуби не само срещата с Байер Леверкузен в неделя, но един от най-важните си бранители Холгер Бадщубер.

23-годишният централен бранител, който играеше като ляв бек от началото на сезона, ще отсъства няколко седмици заради разкъсани мускулни влакна на бедрото. Това потвърди медицинския екип на баварците.

По всяка вероятност в утрешния двубой за купата на Германия срещу Кайзерслаутерн наставникът на Байерн Юп Хайнкес няма да може да разчита отново на крилото Франк Рибери, който все още е измъчван от болки в бедрото.

Французинът заяви пред мюнхенския вестник "tZ", че се чувства по-добре, но участието му в мача утре зависи от тренировката на тима този следобед. Вчера той проведе индивидуално занимание на "Зебенер Щрасе". "Имам надежди, че ще мога да играя срещу Кайзерслаутерн", сподели крилото.

Дори да попадне в групата за срещата, в Байерн едва ли ще рискуват здравето на звездата с място в титулярния състав.

Както е известно, Рибери получи цели 16 инжекции на почивката в мача срещу Лил от Шампионската лига, когато бе заменен принудително след балтиите на "кучетата".

Травмата в аддукторите на Хави Мартинес изглежда отшумяла. Опорният полузащитник Луис Густаво, получил лека контузия срещу Байер Леверкузен също е възстановен и ще бъде на разположение за двубоя срещу "червените дяволи".