Изпълнителният директор на Байен Мюнхен Карл-Хайнц Румениге реагира много остро на коментарите на бившия национал Олаф Тон.

Вчера някогашният футболист на Байерн и Шалке Тон сподели, че халфът на баварците Бастиан Швайнщайгер върви по пътя на Михаел Балак и че скоро ще остане извън Бундестима, защото вече не е достатъчно бърз.

"Нима Олаф Тон беше Армин Хари (б.р. германски лекоатлет, олимпийски шампион на 100м и 4 х 100 метра от 1960 година) като футболист", попита гневно "Кале" Румениге пред мюнхенския вестник "tZ".

"Навярно на Тон му се е искало да играеше навремето така, както го прави Бастиан Швайнщайгер в момента. Навярно Олаф Тон изпитва чувство за неудовлетвореност, защото в днешно той време той не е никакъв във футбола."

"В една такава ситуация човек е склонен да изрече нещо подобно пред телевизията. Всички ние сме много доволни от Бастиан."

"Само сравнете мачовете за националния отбор на Олаф Тон и на Бастиан Швайнщайгер. Като качество и като количество в тях Бастиан е над Тон. Смятам дискусията за приключила", отсече Румениге.