Байерн  Мюнхен - Арсенал, мач-реванш от осминафиналите на Шампионската Лига. Стадион "Алианц Арена", начало 21.45 часа.

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке
Защитници:  Данте, ван Буйтен, Алаба, Лам, Контенто, Рафиня
Полузащитници:  Мартинес, Луис Густаво, Робен, Кроос, Шакири, Тимошчук, Чан
Нападатели:  Мюлер, Гомес, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер, Рибери
Наказани:  Боатенг, Швайнщайгер


Групата на Арсенал:

Вратари: Маноне, Фабиански
Защитници: Вермаелен, Косиелни, Гибс, Мертезакер, Дженкинсън
Полузащитници: Касорла, Рамзи, Артета, Окслейд-Чембърлейн, Коклен, Диаби, Росицки, Аршавин
Нападатели: Жиру, Уолкът, Жервиньо

Контузени:  Саня, Уилшър, Подолски
Без картотека: Монреал
Извън групата: Шчесни


ПРОГНОЗА: Байерн Мюнхен посреща Арсенал в третият голям сблъсък от осминафиналите на Шампионската Лига. Убедителната победа на баварците с 3:1 от първия мач в Лондон до голяма степен уби интригата за краен победител.

И Арсенал ще има нужда от "чудото в Мюнхен", както оптимистично говорят феновете на тима, за да продължи напред. Вчера Барселона извърши подобно чудо, ставайки първия тим в Шампионската Лига, класирал се напред след загуба с 0:2 в първия двубой.

Разликите между Барселона и Арсенал обаче са огромни, както впрочем и между Байерн и Милан. Затова макар във футбола всичко да е възможно, вчерашният двубой няма почти никакви паралели с днешния.

Самият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че според него това не е "мисията невъзможна". В последните няколко дни французинът на няколко пъти направи оптимистични и позитивни изказвания за предстоящия двубой. Това обаче са единствено задължителните приказки за пред медиите. Действията на Венгер всъщност са точно обратните.

Сякаш контузията на Джак Уилшър окончателно отчая "артилеристите". Освен него почти сигурно няма да играе и Лукас Подолски. При това положение много изненадващо бе решението на Венгер да даде "почивка" не на друг, а на вратаря Войчех Шчесни. Обяснението бе повече от странно - натрупване на много мачове. Алтернативите на вратаря не са такива, че да направят решението маловажно - Вито Маноне и Лукаш Фабиански в никакъв случай не вдъхват респект.  Желанието на Венгер да даде психическа почивка на Шчесни по-скоро показва, че той очаква тежка вечер за този, който застане на вратата.

От друга страна Байерн също има някои кадрови проблеми - Швайнщайгер и Боатенг са наказани, а Франк Рибери е контузен. Отсъствието на защитника се видя, че не е фактор в първия мач, тъй като Данте го замени успешно. Липсата на Швайни и Рибери е от малко по-голямо значение, но на тяхно място ще играят футболисти от класата на Ариен Робен и Луис Густаво.

Най-важният фактор за тима на Юп Хайнкес сякаш е предстоящото дерби от Бундеслигата срещу Байер Леверкузен. Затова при добро стечение на нещата баварците няма да имат нищо против да спестят малко сили. Това е добра новина за Арсенал, защото ако не друго, поне "артилеристите" ще се разминат с тежка загуба. За нещо повече обаче те просто няма да имат сили.

Резултат: 2:1