Снощи германския Шалке бе елиминиран от Шампионската лига след загуба с 2:3 у дома срещу Галатасарай, като с основен принос за отпадането на "миньорите" има Хамит Алтънтоп.

Полузащитникът изстреля страхотен снаряд, с който изравни резултата през първото полувреме. Турчинът, който е продукт на академията на Шалке, е роден в Гелзенкирхен. Той признава, че остава фен на "кралско-сините".

"Преди началото на мача си поставихме за цел да продължим напред. Направихме го и всички сме щастливи от това. Двата мача бяха доста интересни, имаше добри сцени в офанзивен план и феновете са доволни от това", започна Алтънтоп.

"Научих много в Шалке, времето ми в отбора беше прекрасно. Благодарен съм на хората тук. Семейството ми живее в Гелзенкирхен и често идвам тук. Благодаря за възходите и паденията, които изживях с отбора. Тук са ми ръкопляскали, тук са ме освирквали."

"Трябва да призная, че все още съм фен на Шалке, макар че малцина ще ми повярват. Но сега се намирам в друг отбор. Феновете на Галатасарай заслужаваха да видят моята радост и емоциите, които показах. Така, както го правех, докато играех в Шалке."

"Имаше доста мои роднини и приятели на стадиона, преди срещата поръчах 100 билета за тях, но за съжаление получих само 30 пропуска. Получих още билети от някои мои съотборници. Не можех да направя всички щастливи."

"През последно време нямах късмет, ударих две греди. Снощи голът ми падна също след удар в гредата, но този път вкарах и съм доволен."

"Байерн Мюнхен първо трябва да се класира, за да мислим за евентуален мач с баварците. Те се намират в добра ситуация. С удоволствие ще се видя с Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и някои от момчетата."

"След като вече се намираме на четвъртфиналите, ще дадем всичко от себе си, за да успеем да се класираме и на полуфиналите", завърши своя коментар Хамит Алтънтоп, който изкара четири години в Байерн Мюнхен.