Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изглеждаше много изтощен психически след победата на неговия отбор над Байерн Мюнхен, която обаче се оказа недостатъчна за продължаване напред в Шампионската Лига.

Арсенал победи с 2:0 в Мюнхен, но след 1:3 в първия мач отпадна от турнира. Според французина решаващ се е оказал третия гол на Байерн от първия мач, който падна в края на мача.

"Може би имахме късмет на няколко пъти, но в последните минути имахме няколко възможности за гол. Положението на Жервиньо, на Жиру, когато трябваше да поднесе назад към Касорла. Може би едно или две статични положения можеха да са по-добри".

"Духът и представянето бяха на лице. Като цяло направихме чудесен мач. Разочарованието остава от първия мач, като помислим колко лек гол допуснахме в последните минути. Дори и да бяхме загубили с 1:2 в първия мач, виждате колко важен бе този гол".

"Като цяло представянето в защита бе много добро. Играчите се защитаваха много, много добре. В атака загубихме някои топки, но го отдавам на факта, че се защитавахме".

"Сега искаме да се фокусираме върху следващия мач и да завършим силно сезона. Не знам дали ще се класираме за Шампионската Лига и следващия сезон, но съм сигурен, че ще дадем всичко от себе си да се завърнем и следващия сезон".

"За всеки е трудно да напусне Шампионската Лига. Но ние играхме срещу един от най-добрите отбори. Ситуацията бе малко като миналия сезон, когато в първия мач играхме много нервно, а във втория нямахме избор и показахме какво можем. Но мачовете се играят по 180 минути".