Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен заяви, че се надява загубата от Арсенал да има свали баварците на земята.

Преди мача отборът бе сочен като абсолютен фаворит за спечелване на Шампионската Лига и никой не даваше никакви шансове на "артилеристите".

Те обаче изиграха тактически много грамотен двубой и победиха с 2:0 Байерн на неговия "Алианц Арена", оставайки на косъм от сензационно продължаване напред.

"В последните няколко седмици ние показахме страхотен футбол, но винаги трябва да останеш фокусиран и концентриран върху собствената си игра", коментира Робен след мача.

"Надявам се това да ни събуди, защото всички говореха за нас и казваха, че няма как да бъде по-добре. Така че може би тази загуба е полезна за нас за в бъдеще".

"Това са специални вечери от Шампионската Лига. Във футбола всичко може да се случи. Точно за това нещо говорехме преди мача. Предупредихме се един друг и казахме, че не трябва да ги оставяме да влязат в мача, защото те ще дадат всичко от себе си. Единственото нещо, което не искаш е да им даваш да вкарат ранен гол, което е точно това, което направиха".

"Като цяло и особено през първото полувреме ние не играхме на нашето ниво. Не бяхме агресивни и загубихме много спорни топки".

"Комплименти за Арсенал, те свършиха страхотна работа и за тях е разочароващо да отпаднат. Ние сме щастливи в края на краищата, че продължаваме напред. Не беше нашата вечер, но трябва да приемем, че продължаваме напред и да сме доволни".