Челси - Рубин, двубой от 1/4-финалите на Лига Европа, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 22:05 часа българско време.

Лондончани са изявен фаворит за крайния успех в сблъсъците с руския тим, но казанци са доста коварен отбор. Именно Рубин бе тимът, който детронира настоящия шампион от надпреварата Атлетико Мадрид.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Търнбул
Защитници: Иванович, Ферейра, Бертранд, Луис, Тери, Аспиликуета
Полузащитници: Рамиреш, Оскар, Мата, Бенаюн, Микел, Моузес, Лампард, Азар, Марин
Нападатели: Торес

Контузени: Ромеу, Коул

Прогноза на Gol.bg:
Мениджърът на домакините Рафаел Бенитес се очаква да направи редица промени в състава си, в сравнение с 1/4-финалния сблъсък от ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

Ориол Ромеу е трайно контузен и няма да играе в мача. Демба Ба също няма да може да помогне на лондончани, тъй като той е играл в турнира с бившия му клуб Нюкасъл.

Крайният бранител Ашли Коул пък ще бъде аут най-малко две седмици и е поредният футболист, който няма да участва в днешния двубой. На неговото място ще застане Райън Бертранд, който ще запълни празнината на левия бек.

Гари Кейхил е под въпрос, така че по всяка вероятност Джон Тери ще излезе сред титулярите днес.

Фернандо Торес пък трябва да се върне отново на върха на атаката. Още не е ясно обаче, дали Бенитес ще пусне Оскар, Мата и Азар или футболисти, които по-рядко играят. 

Наставникът на гостите от Казан Курбан Бердиев няма кадрови проблеми и ще може да разчита на всички свои футболисти за днешния сблъсък.

Вероятно Брибас Натхо ще се върне в титулярния състав на руския тим за днешната среща.

Двата тима се срещат за първи път в европейски турнири. Челси спечели последните си четири домакинства срещу руски отбори, допускайки само един гол.

"Сините" нямат загуба в Европа на "Стамфорд Бридж" от цели 11 мача. Ако спечели този сезон Лига Европа, Челси може да стане първият тим, който печели двата най-силни европейски турнира един след друг, но в обратен ред. 

Рубин играе пък добре като гост и няма загуба от пет гостувания в Европа. И двата отбора имат по 3 победи в последните си 5 мача от всички турнири.

Нашата прогноза е успех с един чист гол за домакините.

Резултат: Челси - Рубин 1:0