Рубин - Челси, среща-реванш от 1/4-финалите на Лига Европа, стадион "Лужники", Москва. 19:00 часа българско време.

Пред лондончани предстои труден двубой. Тимът на Рафа Бенитес ще се изправи срещу един от най-неудобните тимове в Европа, който в предишния кръг детронира шампиона от миналогодишното издание на турнира Атлетико Мадрид.

Все пак "Сините" имат аванс, тъй като в първата среща спечелиха с 3:1 на "Стамфорд Бридж" и така направиха огромна крачка към 1/2-финалите.

Групата на Челси за мача: 

Вратари: Чех, Търнбул
Защитници: Иванович, Ферейра, Луис, Тери, Аспиликуета, Аке
Полузащитници: Рамиреш, Оскар, Мата, Бенаюн, Микел, Моузес, Лампард, Азар, Марин
Нападатели: Торес

Контузени: Кейхил, Ромеу, Бертранд, Коул

Прогноза на Gol.bg:
Треньорът на домакините Курбан Бердиев няма сериозни кадрови проблеми за днешния мач. Той ще избира в нападението си някой измежду Саломон Рандон и Владимир Дяндун.

Сезар Навас, Иван Маркано и Роман Шаронов ще се борят за две от местата в центъра на отбраната, докато Олег Кузмин може да замени Гьокдениз Карадениз на дясното крило.

Гостите обаче имат сериозни кадрови проблеми. Рафа Бенитес се чуди кой да постави на левия бек, след като Ашли Коул и Райън Бeртранд имат проблеми и не попаднаха в групата.

Испанецът взе в групата си 18-годишния младок Нейтън Аке, който е единственият ляв бек сред избранниците на специалиста, но той е доста неопитен. Въпреки това има вероятност младокът да излезе като титуляр, а Пауло Ферейра също може да попаднe сред стартовите единадесет.

Демба Ба няма право да играе за Челси в турнира, така че Фернандо Торес ще води атаката на лондонския тим.

Има вероятност Давид Луис, Рамиреш и Хуан Мата да получат почивка и първоначално да седнат на резервната скамейка.

Челси има голяма успеваемост срещу руски тимове и тимът е спечелил всичките си пет предишни мача с отбори от Русия. Преди две години лондончани спечелиха срещу Спартак Москва с 2:0 на същия стадион в мач от групите на Шампионската лига.

Домакините не са в добра форма и имат само 2 победи за последните 5 мача от всички турнири, докато лондончани са записали 4 победи и 1 загуба.

Нашата прогноза е равенство без голове.

Резултат: Рубин - Челси 0:0