Нюкасъл отпадна от Лига Европа, след като не успя да заличи пасива от два чиста гола срещу Бенфика.
 
"Свраките" стигнаха до равенство 1:1 на свой терен срещу португалския тим, но с общ резултат от двата мача 2:4 тимът отпадна от надпреварата. "Лисабонските орли" пък са на 1/2-финал.
 
Първото попадение в срещата бе дело на Папис Сисе в 71-ата минута, като преди това на сенегалеца му бяха отменени две попадения, заради засади. Така той даде аванс на своя тим. В последните секунди от продължението на редовното обаче Салвио вкара за равенството.
 
Португалските гости от своя страна бяха по-добрият отбор през по-голяма част от мача, но след попадението си, домакините натиснаха за известен период от време. В крайна сметка Бенфика заслужено е на 1/2-финал.
 
 

Срещата започна с лек превес за отбора на Бенфика и през първите няколко минути като цяло срещата се развиваше предимно пред вратата на Тим Крул.

 
В 3-ата минута Лима имаше добра възможност да реализира, след като стреля от малък ъгъл, от 5-6 метра, но Тим Крул успя с великолепен рефлекс да спаси вратата си.
 
Мачът бе доста скучен през първия половин час и не се стигна до никакви интересни положения в следващите минути.
 
Домакините опитваха всякакви начини как да натиснат португалските гости, но усилията им така и не се увенчаваха с успех.
 
В 28-ата минута Крул направи доста сериозна грешка, но гостите не се възползваха от перфектната ситуация, която имаха пред себе си.
 
Холандецът загуби топката от Лима на границата на наказателното поле, след което Николас Гайтан отправи силен и точен удар от пеналта. Хайдара обаче се намеси перфектно и изчисти топката от голлинията.
 
В 35-ата минута гостите имаха още едно добро положение. Салвио засече центриране на Ола Джон с глава, но топката премина встрани вратата. Секунди след това Перес отправи много силен удар, но Тим Крул улови.
 
Пет минути по-късно домакините обаче се активизираха и създадоха две добри атаки, от които обаче не се стигна до попадение. Това бяха и първите опасни ситуации за Нюкасъл от началото на мача.
 
Ударите на Гаел Бигиримана и Йоан Кабай не бяха от най-прецизните.
 
В 45-ата минута Папис Сисе реализира попадение, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен.
 
До края на полувремето не се стигна до повече положения и резултатът се запази.
 
Второто полувреме не започна особено интересно и не се стигна до толкова опасни голови ситауции през първите минути от частта.
 
В 53-ата минута обаче гостите бяха на косъм от попадение. Лима бе намерен в наказателното поле, след което без подготовка отправи удар, но кълбото мина над вратата.
 
Три минути след това домакините стигнаха до добра възможност. Йоан Кабай изпълни пряк свободен удар от перфектна позиция за директна стрелба - от дъгата, но топката премина над вратата. 
 
В 66-ата минута Сисе реализира второ попадение от засада, което отново логично бе отменено. Сенегалецът изрази недоволството си, но получи жълт картон.
 
Шест минути по-късно след много груба грешка на защитата, на Бенфика, Папис Сисе реализира попадение и откри резултата. Матич и Гарай не се разбраха. Амеоби бе най-съобразителен и центрира перфектно за Сисе, който с глава от половин метър успя да реализира.
 
В минутите след попадението домакините натиснаха здраво своя противник.
 
В 87-ата минута обаче Гайтан можеше да се разпише, но ударът му бе избит от Крул. Две минути след това холандският страж на Нюкасъл спаси отново страхотен удар на Гайтан. 
 
Бен Арфа пък имаше добра позиция в 90-ата минута, но от няколко метра не успя да реализира и топката премина над вратата. 
 
В 92-ата минута Бенфика уби интригата в мача и се класира за 1/2-финалите. Салвио бе намерен пред малкото наказателно поле, след което без проблеми вкара. 
 
НЮКАСЪЛ - БЕНФИКА 1:1
1:0 Сисе 71'
1:1 Салвио 90+2
 
НЮКАСЪЛ: Крул, Симпсън, Янга-Мбива, Уилямсън, Хайдара (67 - Марво), Кабай, Хонас, Сисоко, Анита (62 - Бен Арфа), Бигиримана (46 - Шола Амеоби), Сисе 
 
БЕНФИКА: Артур, Луизао, Гарай, Мелгарейо, Перес, Гайтан, Матич, Салвио (90 - Салвио), Алмейда, Лима (72 - Кардосо), Джон (76 - Родриго)