Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес изрази задоволството си от класирането за полуфиналите на Лига Европа.

Лондончани загубиха с 2:3 в реванша от четвъртфиналите срещу руския Рубин Казан, но с общ резултат 5:4 се класират напред.

"Предвид обстоятелствата, на това трудно игрище, без някои играчи и с много младоци - свършихме си професионално работата", коментира Бенитес след мача.

"Много съм доволен от усилията на играчите. При втория им гол можехме да се справим малко по-добре, но те натискаха и натискаха. Можехме да се справим малко по-добре в защита, но похвала за играчите, защото те се класираха напред".

На полувремето на мача Франк Лампард и Давид Луис влязоха в остър спор за нещо, но Бенитес настоява, че това е здравословно напрежение.

"Винаги е добре играчите да спорят за неща, които могат да се случат на терена. Можеш да коригираш тези неща на полувремето. Говорихме за това, направихме някои промени и всичко е наред, няма проблеми".

Накрая Бенитес нямаше как да не коментира и Фернандо Торес, който продължава да демонстрира добрата си форма и вкара решителния първи гол.

"Фернандо игра наистина добре. В последните мачове се справя добре. Работи здраво, създава положения за себе си и за съотборниците си".

"Ще помислим какво да правим за мача в неделя. Все още трябва да прегледаме Демба и след това ще решим".