Бившият наставник на Литекс Христо Стоичков сподели, че е най-изненадан от трансфера на Тиаго Алкантара от Барселона в Байерн Мюнхен.

"Кой трансфер до този момент е най-изненадващ за мен? Преминаването на Тиаго Алкантара в Байерн Мюнхен. Беше ясно, че Хосеп Гуардиола ще се опита да вземе някои от играчите на Барселона в Германия", започна Стоичков.

"Обидно е, че това е точно Алкантара. Футболистът изигра два много силни сезона на високо ниво, смяташе се за надежда на каталунците, след като Шави и Иниеста приключат. Той обаче направи друг избор."

"Любопитното е, че Байерн Мюнхен не изпитва проблеми в центъра на терена. Там имат Швайнщайгер, Мартинес, Луис Густаво, Гьотце. Няма да се учудя, ако Тиаго не успее да намери място на терена."

"Неймар е отличен футболист. Със своята игра за Бразилия, той доказа, че е голям майстор. Той попадна в правилния отбор. Мисля, че ще се адаптира бързо към испанския футбол и ще покаже своя максимум", продължи Камата пред руското издание "Известия".

"В Барселона Давид Вия стана жертва на трансферната политика на клуба. Ръководството искаше да види Неймар в тима, затова се наложи да се разделят с Вия. На Неймар му е рано да мисли за Златната топка. Бразилецът едва дойде в Европа и дори не знае какво е Шампионската лига. Сред претендентите виждам Лионел Меси, много от играчите на Байерн и Кристиано Роналдо."

"Карло Анчелоти е печелил титли в Италия и Франция, защо да не продължи и в Испания? Той е специалист от висока класа, но съперник ще му бъде великият клуб Барселона. Мисля, че Барселона ще защити титлата си. Всички отбори имат провали. Спадът при Барселона се оказа в решаващия момент в Шампионската лига."

"Много ценя Моуриньо и като човек, и като треньор. Но не смятам, че след заминаването му, испанският футбол ще загуби от своя колорит. Радвам се, че той се върна в Челси. Той познава много добре отбора, който изведе до елита на Европа преди шест години. Не се съмнявам, че Жозе ще направи Челси конкурентен в шампионата на Англия. Мисля, че Челси ще е фаворит за титлата през този сезон."

"Фаворити за Шампионската лига ще са Барселона, Байерн, Реал Мадрид, Челси и Манчестър Юнайтед. Не назовах нито един италиански отбор, защото местният футбол отстъпи на втори план, съдейки по поколението италиански играчи. В следващите години отново ще се завърнат в елита."

"Клубният футбол в Русия се развива. Анжи, Зенит, ЦСКА - за тези отбори слуша цяла Европа. В бъдеще могат да стигнат до решаващите етапи в Шампионската лига. Ако получа предложение от руски клуб, много внимателно ще го разгледам. В последно време името ни се свързва с много тимове, затова не обръщам внимание на слуховете", завърши Стоичков.