Марио Балотели ходи по вода. Не, той не е Иисус Христос, но е изобразен по този начин на корицата на списание "Спортс Илюстрейтид" - най-престижното спортно издание в САЩ. Снимката е направена в хотел "Сейнт Реджис" в Маями по време на турнето на Милан в америка това лято.

Да си на корицата на "Спортс Илюстрейтед" е престижно признание, запазено за най-големите. В списъка, на звездите излизали най-често на първата страница на списанието, най-отгоре е Майкъл Джордан (50 пъти), след него са Мохамед Али (38), Тайгър Уудс (24) и Меджик Джонсън (23).

На първата страница са излизали и президенти на САЩ (единственият, правил го два пъти е Роналд Рейгън). В един от редките случаи, когато на корицата не е представител на американския спорт, Балотели получава признанието сега. В неговата роля са били преди това хора като Бекъм, Марадона и Пеле.

В интервюто на Грант Уол със звездата на Милан, Марио говори за отношенията с Берлускони, за расизма и Обама.

За Балотели това е поредното признание от света на медиите, след като миналата година бе на корицата на "Тайм" и бе определен в 100-те най-влиятелни личности на 2012.