Ръководството на Ботев най-после сряза лентата и откри официално най-скъпата и модерна база в България.

На церемонията в Коматево присъстваха собственикът на Ботев - Цветан Василев, кметът на Пловдив Иван Тотев, както и представители на много спортни организации в страната. 

Комплексът ще разполага с площ от 66 034 кв.м. В него ще има 6 футболни терена, хотел, спортна площадка, два басейна, джакузи, сауна, парна баня, писта, пясъчник, възстановителен център, паркинг, зала за пресконференции, фитнес. Основният терен пък ще разполага с трибуна за 2000 души.

Общежитията до базата ще разполагат с 80 двойни стаи.
"Днес е един от най-щастливите дни в живота ми, защото успях да реализирам една мечта, с която бях захранен в момента, в който поех тежката задача да подпомогна развитието и оцеляването на Ботев. За това бих могъл да кажа, че развитието от голата поляна в Коматево до това бижу, наистина в някаква степен реализира развитието на Ботев в последните 2,5 години", заяви Цветан Василев.

Веднага след откриването на комплекса в Коматево юношите на "канарчетата" откриха "Футболен комплекс Ботев 1912" с контролен мач срещу връстниците си от Лудогорец.