Френско правило може да бъде въведено експериментално у нас, за да може да се изиграят мачовете за Купата на България между ЦСКА и Левски, пише вестник "24 часа".

По програма двата мача трябва да се състоят на 6 и 24 ноември. Лудогорец обаче трябва да изиграе на 7 ноември втората си среща с украинския Черноморец Одеса и все още няма категорично решение как ще се процедира при тази ситуация.

Мачовете между "сини" и "червени" може да се проведат на клубните стадиони, но без да бъде допускана агитка на противника, допълва изданието.

Подобна практика има във Франция за мачовете между Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия.

Липсата на агитки ще бъде продиктувана от последствията, които имаше за стадионите при последните мачове на клубните съоръжения.

През 2008-а година, когато се игра последният мач  между двата тима на "Армията", привържениците на Левски изпочупиха седалките в сектор "Б", а през 2011-а година, когато беше последният мач на "Герена", феновете на ЦСКА бяха принудително изгонени от стадиона на полувремето.

Заради променения формат на "А" група и мачовете на разменено гостуване за Купата на България, които бяха върнати през миналата година, футболният календар на България е прекалено натоварен и преместване на датите специално за ЦСКА и Левски е малко вероятно.