Луис Хамилтън няма да спечели световната титла този сезон въпреки, че се е доказал като "невероятен талант". Това смята един от най-големите откриватели на млади таланти във Формула 1 - бившият шеф на едноименния отбор Еди Джордан.

Хамилтън води в класирането при пилотите след четирите състезания в дебютния си сезон, но Джордан се съмнява, че англичанинът ще се задържи на върха.

"Всички цифри говорят за сензация. Но шансовете той да спечели са много малки – тепърва ще видим как ще се справи, когато нещата започнат да се объркват", коментира Джордън пред ББС.

След 14 години във Ф1 Джордан продаде своя отбор през 2005г. Той смята, че Хамилтън все още не е показал дали има нужния характер и инстинктът на шампион.

"Луис има късмет, че е попаднал в много силен отбор със структура, която не можете да срещнете никъде другаде."

"Победата е в начина ти на мислене. Дали той би се справил като Шумахер? Той трябва да е твърд, а ние не видяхме такова нещо."

"Трябва да има огромна амбиция, в противен случай няма да успее. Сър Алекс Фъргюсън има ли я? Да. Ами Моуриньо? Също."

"Победителите не са приятни хора, те са егоисти, арогантни и си вярват на 100%."

Все пак Джордън похвали младия пилот,  който има потенциала да стане новата суперзвезда на Формула 1.

"За пръв път от доста време насам стартът на състезанията ми е интересен. Цялата история около Луис ме привлече. Той е черен, хубав е. Младите почитателки го боготворят защото той е страхотен.“

Успоредно с прогреса на Хамилтън, неговия сънародник Дженсън Бътън затъва. Джордан настоява, че причината за това е в отбора му –  Хонда.

"Всички знаем колко мощни са двигателите на Хонда, но явно някой е прецакал работата. Настроен съм леко критично към този отбор, защото те нямат чистокръвен състезател в отбора си.“

"Ако бях негов мениджър, щях да съм твърд в плановете за бъдещето. На първо място е колата, а аз съм притеснен от човека, който е отговорен за нея в Хонда.“

"Дженсън трябва да осмисли внимателно положението си и как се стигна дотам. Решението да напусне Уилямс му струваше скъпо. Вероятно се чувства много зле, но трябваше да го предвиди.“