Валентино Роси може да пропусне последния старт за сезона за Голямата награда на Валенсия, след като днес в квалификациите, претърпя зрелищна катастрофа, от която за съжаление не успя да се измъкне невредим.

5-кратният световен шампион изгуби контрол върху своята “Ямаха” в едни от най-бързите завои и със скорост над 160 км/ч изхвърча от трасето. Все пак той успя сам да се изправи, но лошо бе пострадала дясната му ръка.

По-късно в “Клиника Мобайл” д-р Клаудио Коста потвърди, че идолът на всички тифози има 3 счупени костици в дясната ръка и е под въпрос участието му в утрешния старт.

“Добре съм, няма нищо страшно, но преди катастрофата се чувствах по-добре. В първия сектор се движех добре и чувствах, че мога да постигна желания от мен резултат. В най-важния момент обаче, когато ускорявах на завоя, усетих, че губя контрол върху задната част на машината и въпреки всичките ми усилия не успях да го възстановя и изхвръкнах”, заяви Роси.

“Утре, преди самия старт, ще преценим какво е моментното ми състояние и това, дали е възможно да взема участие в надпреварата. Помня, че миналата година в Ассен болката не бе по-малка, но тогава се борех за титлата и нямаше как да пропусна старта. Сега се боря за второто място, така че предизвикателство все още има.”