Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон гостува в редакцията на вестник "Кориере дело спорт" ден преди мача срещу Рома от осминафиналите на Шампионската лига. Кралският клуб гостува на "Олимпико" в сблъсък с римляните. Реал три пъти е играл в Рим и е спечелил и трите мача.

"Ние имаме огромен респект от Рома. Те бяха единствения отбор, който не искахме да ни се пада при жребия за осминафиналите. Не искахме да играем срещу Рома, защото имат невероятен стил на игра и таланти като Тоти, Мансини, Де Роси, Панучи - футболист, който е част от историята на Реал Мадрид, и който никой не е забравил тук", заяви Рамон Калдерон.

Шефът на Реал обяви, че италианския футбол много му допада и че смята да съсредоточи усилията си на трансферния пазар към Италия в следващите години. "Имаме отлични взаимоотношения с всички големи клубове в Европа. Сега сме длъжни да спечелим титлата на Испания и Шампионската лига. После ще мислим за подсилване на отбора. Аз и Миятович сме сменили 19 футболисти за година и половина. Имаме нужда само от допълнения, но няма да разкрием нищо", каза Калдерон.

Естествено президентът не пропусна да коментира сагата около бразилеца Кака. Реал Мадрид дълго време преследваше звездата на Милан. "Кака е футболист на Милан. Не можем да го купим, щом те не искат да го продадат. Росонерите знаят, че ние сме на първа линия, ако променят мнението си", допълни президентът на Реал.