Фелипе Маса бе много щастлив след важната победа в Бахрейн. Пилотът на Ферари завърши първи пред своя съотборник Кими Райконен. Бразилецът стартира втори, но изпревари още в началото спечелилия поулпъзишън Роберт Кубица. Пилотът на БМВ завърши трети.

"Кубица не тръгна добре и аз веднага го изпреварих. Състезанието не беше лесно. Имаше много пясък на пистата. Болидът се държа отлично. Нямаше нужда да изстисквам максимума от него, защото натрупах солиден аванс в началото", заяви Маса.

С победата бразилецът отвърна на критиките по негов адрес. Той не успя да завърши в зоната на точките в първите две състезания за сезона. "За мен началото на годината не бе позитивно. Първите две състезания баха много лоши за мен. Когато бъркаш е важно да се върнеш на правия път. Днес си мислех за това, което направих в предишните две състезания и не допуснах нито една грешка", добави бразилецът.

Пистата в Бахрейн явно носи късмет на Маса. "Обичам това трасе. Тук винаги се справям добре. Вече мислим за състезанието в Испания. Пистата там е идеална за характеристиките на нашия болид".

Доволен от второто място бе и Кими Райконен. Световният шампион излезе начело в генералното класиране, след 13-ото място на Люис Хамилтън. "Целият уикенд бе много труден. Имахме малко проблеми, които не ни позволиха да бъдем там където искахме на старта. Но има добри и лоши седмици", заяви Райконен.

"В следващото състезание всичко ще е различно. Вече сме лидер в първенството и това е важното. Бързи сме, силни сме, мотивирани сме", завърши Кими.