Само седмица, след като Барселона спечели голямото футболно дерби с Реал Мадрид, в Каталуния отново могат да ликуват, защото местният тим срази столичния си съперник и на баскетбол. Барса спечели с 87:67 в среща от първенството и зарадва феновете си.

Гостите от Мадрид водеха само в първата част, като в един момент дръпнаха с 18:12. Играчите на Барса бързо се съвзеха и след 10 минути имаха преднина от 3 точки – 27:24.

Във втората четвърт те продължиха да увеличават аванса си и след тройка на Дейвид Андерсън в края на първото полувреме се оттеглиха на почивка при 44:33. В този период Реал вкара едва 9 точки.

Столичани не успяха да направят нищо след това и скоро след подновяването на играта вече губеха с 37:54. До края Барса поддържаше отлична преднина от около 20 точки и в нито един момент победата не бе поставена под въпрос.

Австралиецът Андерсън бе най-резултатен за победителите с 22 точки, а Хуан Карлос Наваро добави 16. Мачът бе специален за гарда, който вече е вторият в историята на клуба с най-много мачове за състава, като има 378. Фелипе Рейес с 20 и Алекс Мумбру с 15 точки опитваха да поддържат огъня за Реал, което обаче не бе достатъчно.

В класирането Барселона остава на 3-о място с 10 победи и 3 поражения, като пред тима са само Тау и Уникаха. Мадридчани са 6-и с баланс 8-5.