Ливърпул най-вероятно ще бъде без символа си Стивън Джерард в предстоящия двубой с Арсенал във вторник. Мачът е на „Анфийлд” и Червените имат нужда от задължителен успех, за да останат в битката за титлата.

Според информацийте обаче, Стив Джи е получил усложнения на контузията си в слабините, заради която не играе и срещу Челси преди няколко дни. Той ще трябва да почива известно време и дори не е сигурно, че ще може да вземе участие в двубоя срещу Хъл следващия уикенд.

„Нещата се объркаха на тренировката преди сблъсъка с Челси. Стивън отново получи болки в адуктора и направените изследвания показаха, че той ще трябва да бъде извън терена между 7 и 10 дни” заяви източник от клуба пред „Сън”.

Това е много неприятна новина за мърсисайдци, които са в серия от 5 поредни победи и продължават да преследват Манчестър Юнайтед, който обаче е с двубой по-малко. Джерард се намира в много добра форма напоследък и отсъствието му може да се окаже решаващо за надеждите на отбора да спечели първа титла на Англия от 1990 година.