Реал Мадрид не само привлича суперзвезди, но следи и за качествени играчи, които са свободни агенти или пък изобщо не са скъпи и могат да свършат добра работа на тима.

Според испанските медии точно такъв играч е американският защитник Огучи Ониеву, който е попаднал в плановете на столичани. Предимството на бранителя е, че договорът му с белгийския Стандард изтече и той отказа да го поднови.

27-годишният футболист се представя много стабилно напоследък и интерес към него има от няколко английски отбора. Изкушението да носи екипа на Реал обаче със сигурност ще бъде твърде голямо за него.

Освен това евентуалното му привличане ще направи испанците още по-популярни отвъд Океана и ще накара местните фенове да купуват хиляди аксесоари на Реал заради "Гучи", както е прякора на Ониеву.

Освен това футболистът има и белгийски паспорт, така че няма да заема място на играч извън ЕС, което също е предимство за него. Столичани вече подсилиха отбраната си с Раул Албиол, но търсят още футболисти за защитата, като проявяват силен интерес към Алваро Арбелоа от Ливърпул.