Каталунските медии продължават да твърдят, че през януари звездата на Манчестър Сити Робиньо ще пристигне в Барселона. Каталунците са твърдо решени да го привлекат, но тяхното желание е да го вземат под наем до лятото, а след това да го купят.

Според вестник „Спорт” английският клуб е склонен да се раздели с бразилеца, за когото се смята, че не е в добри отношения с мениджъра Марк Хюз. Според изданието още през ноември двата клуба ще постигнат споразумение за преотстъпването на играча, което ще струва на испанците 3,2 милиона евро.

В договора ще бъде включена клауза според която Робиньо ще бъде купен за 35 милиона евро, с което Сити почти ще покрие трансферната сума, която през 2008 година даде за него.

Според спортния директор на Барса Чики Бегиристайн обаче, клубът не е отправял ново запитване за играча след лятото, когато тимът го искаше. „Робиньо е интересен футболист, от когото се интересувахме преди сезона. Сити обаче отказа да обсъжда подобен трансфер и оттогава ние не сме предприемали нищо ново по въпроса” каза той.

Смята се, че в евентуалната сделка може да бъде включен някой футболист на каталунския гранд, но засега по-вероятно изглежда Барса да плати солидна сума за техничаря от Бразилия.