Вратарят на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар преподписа договора си и ще остане на "Олд Трафорд" и през следващия сезон.

През тази година непрекъснато се говореше за евентуалното оттегляне на 39-годишния холандец. Тези предположения бяха допълнително подсилени от здравословните проблеми на съпругата му, която преживя инсулт.

Сега обаче Ван дер Сар обяви, че ще пази на вратата на Юнайтед и през следващия сезон.

"Все още се чувствам добре и се наслаждавам на футбола. Очаквам с нетърпение да спечеля още трофеи с този велик отбор", заяви вратарят.

"Професионализмът на Едвин и неговата отдаденост към работата, както и начинът, по който се грижи за себе си, гарантираха дълголетието му в спорта", обясни Сър Алекс.

"Неговата кариера включва невероятен опит не само в Юнайтед, но и в Ювентус, Аякс и в националния отбор".

"Ние сме невероятно доволни, че ще продължи още една година".

По времето, когато жена му получи инсулт, Ван дер Сар получи позволение да отсъства неограничено време от отбора. За щастие съпругата му се възстанови от тежкия удар и засега всичко е наред.

"Това е страхотен клуб и ми показа огромна подкрепа и съчувствие по време на трудния период, който имах през декември и януари, за което съм им невероятно благодарен", коментира Ван дер Сар.