Английският гранд Ливърпул може да привлече в редиците си халфа на Ювентус Кристиан Поулсен за заместник на Хавиер Масчерано, пише в днешния си брой "Гадзета дело Спорт".

Датският национал, който преди време бе една от големите звезди на Шалке и Севиля, така и не успя да се наложи на "Олимпико" и е твърде вероятно да напусне клуба.

От своя страна Масчерано е желан от Рафаел Бенитес, който пое италианския шампион Интер, а Ливърпул ще може да вземе добри пари от негов евентуален трансфер на "Джузепе Меаца".

Аржентинецът също иска да се събере с бившия си наставник на "Анфийлд" и очевидно мениджърът на "червените" Рой Ходжсън вече се е примирил, че ще трябва да се лиши от услугите на един от най-добрите си футболисти.

Спекулациите за евентуално напускане на Масче се увеличиха, след като гаучосът умишлено си е изключил мобилния телефон и Ходжсън не е успял да се свърже с него.

Иначе Поулсен е от два сезона в Юве, но не успя да направи нищо впечатляващо. Негов трансфер на "Анфийлд" ще излезе доста евтино на "червените", тъй като "бианконерите" искат да го разкарат, а и цената му драстично спадна след посредствените му изяви за торинци.