Ръководството на италианския гранд Ювентус е склонно да продаде на Ливърпул датския халф Кристиан Поулсен, но в замяна иска да получи Даниел Агер, пише в днешния си брой торинското издание "Тутоспорт".

Поулсен направи разочароващ сезон на "Олимпико", но въпреки това мениджърът на "червените" Рой Ходжсън е готов на всичко, за да го привлече на "Анфийлд". Бившият наставник на Фулъм иска да го използва за заместник на почти сигурно напускащия в посока Интер Хавиер Масчерано.

От Юве пък са склонни да пратят Поулсен в Ливърпул и да доплатят още 5 милиона евро, за да вземат талантливия Дани Агер.

Все още обаче не е ясно, дали Ходжсън ще се навие да се раздели с Агер, който през последните няколко сезона имаше доста силни изяви за тима, въпреки че имаше период, в който бе дълго време контузен.

Наставникът на торинци Луиджи Дел Нери иска да подсили отбранителния си вал и смята, че 25-годишният датчанин ще бъде перфектно попълнение в защитата на тима.

Ако не успее да привлече скандинавеца, специалистът отново ще се насочи към аржентинския защитник на Интер Ниолас Бурдисо, който е желан и от вицешампиона Рома.

В същото време пък стана ясно, че Али Сисоко от Лион също влиза в сметките на Юве, но високата му цена може да осуети трансфера му.