Словашкият защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел е продължил договора си с клуба за още две години и смята, че времето, през което ще остане на "Анфийлд", ще му бъде напълно достатъчно, за да спечели трофеи.

До края на контракта на бившия бранител на Зенит оставаха две години, но след неговото удължаване общата продължителност на договора на Шкъртел става четири години, което от своя страна ще рече, че той ще остане в клуба до 2014 година.

"Много съм доволен", заяви словашкият национал пред официалния сайт на "червените".

"Играя в Пул от почти три години и в интерес на истината ми много харесва в този клуб. Обичам както отбора, така и феновете и съм много щастлив, че успях да подпиша нов договор", добави той.

"Ливърпул е един от най-големите клубове в света, така че аз съм горд, че ще бъда част от този отбор още четири години", не пропусна да отбележи Мартин Шкъртел.

В същото време пък стана ясно, че мениджърът на "червените" Рой Ходжсън иска да привлече на "Анфийлд" една от звездите на бившия си клуб Фулъм Пол Кончески.

Бранителят на "котиджърс" има още една година до края на договора си с лондончани и има голяма вероятноста да напусне до края на месеца.

Кончески е оценяван на 3 милиона паунда, а тази цифра едва ли ще е проблем за Пул.

Ако акостира в Ливърпул, Кончески ще може да подсили доста сериозно лявата зона в защитата на тима, която е доста проблемна.

Въпреки, че в отбора бе върнат Фабио Аурелио, Ходжсън иска да има по-голяма конкуренция на левия бек и смята, че неговият бивш довереник ще успее да свърши перфектна работа.