Както Gol.bg ви информира още във вторник, има голяма вероятност днешните двубои от Откритото първенство на САЩ по тенис да не се състоят, заради все по-голямата опасност от приближаващия се ураган “Ърл”.

Стихията, която причини сериозни щети преди да достигне Североизточното крайбрежие на щатите значително отслаби силата си, но все още предизвиква притеснение и наложи евакуацията на над 100 000 души.

Все пак, ако метеорологичните условия позволят, днес ни очакват изключително интригуващи двубои на Флашинг Медоус, като “черешката на тортата” несъмнено ще е сблъсъкът между Рафа Надал и Денис Истомин.

Представителят на Узбекистан направи приятно впечатление с изявите си в Ню Хейвън миналата седмица и според думите на самия Рафа Надал е доста корав съперник и очаква труден двубой.

С не по-малък интерес се очакват и срещите от третия кръг при дамите между миналогодишната носителка на трофея Ким Клайстерс и чехкинята Петра Квитова, както и този между олимпийската шампионка Елена Дементиева и Даниела Хантухова.

За огромно наше съжаление днес срещу двукратната шампионка Винъс Уилямс няма да излезе Цвети Пиронкова, а квалификантката  Манди Минела, като едва ли представителката на Люксембург ще създаде някакви трудности на световната номер 4.

Програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Артър Аш Стейдиъм   Луис Армстронг
18.00 ч. Даниела Хантухова 18.00 ч. Саманта Стоусър
  Елена Дементиева   Сара Ерани
следва Ким Клайстерс следва Джон Иснър
  Петра Квитова   М. Чиудинели
следва Анди Мъри следва Ана Иванович
  Дъстин Браун   Вържини Разано
2.00 ч. Винъс Уилямс следва Сам Куери
  Манди Минела   Марсел Гренолерс
следва Рафаел Надал
  Денис Истомин