Крилото на Манчестър Юнайтед Луис Антонио Валенсия може да се върне в игра преди края на сезона, въпреки че счупи зверски своя глезен и ужаси всички на "Олд Трафорд" по време на снощния мач на "Червените дяволи" срещу Рейнджърс.

24-годишният еквадорски национал, който през миналия сезон направи страхотни мачове за отбора, се контузи тежко по време на сблъсък с бранителя на "рейнджърите" Кърк Бродфуут и трябваше да напусне терена на носилка, а на лицето му бе сложена кислородна маска, тъй като болката от счупването бе наистина голяма.

По предварителни планове Валенсия трябваше да седне на операционната маса днес, за да му бъде направена хирургическа интервенция, след което да му бъде сложен гипс.

Професор Никола Мафули, който е един от най-добрите ортопедични хирурзи не само в Англия, но и в цяла Европа, е оптимист относно бързото възстановяване на младия еквадорски национал.

Той смята, че Валенсия може не само да се възстанови напълно, ами и да се върне преди края на сезона.

"Мисля, че има много голяма вероятност след шест месеца Антонио да бъде готов за игра. Той ще носи олекотен гипс в продължение на шест седмици след операцията", заяви хирургът пред Goal.com.

"След това ще трябва да мине още известно време, преди да започне своята рехабилитация. Може би след най-малко три месеца Валенсия ще може вече да прави леки тренировки", добави лекарят.

Със сигурност феновете и футболистите на Юнайтед се сещат за случая с Алън Смит, който получи същата ужасяваща травма преди четири години и след това кариерата му главоломно се срина.

Междувременно халфът на Юнайтед Дарън Флетчър изрази подкрепата си към своя съотборник след травмата, която той получи.

"Когато го видях на терена, изгледаше наистина много зле. След пристигането си от Уигън, той направи страхотен дебютен сезон за отбора, ето защо контузията му е толкова ужасяваща. Валенсия просто е изключително важен за нас", коментира Флетчър.

"Той току що се завърна в игра след травмата, от която страдаше, и видяхте какво стана. Въпреки това, аз съм оптимист, че Антонио ще се върне по-силен от преди. Той има силен характер и е добро момче. Валенсия има дълго бъдеще в Юнайтед", добави шотландецът.