Победителката от последните две издания на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк Ким Клайстерс отказа участието си на започващия идния понеделник супер турнир на твърди кортове в Пекин с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Белгийката обяви на официалния си уебсайт, че няма да пътува за китайската столица поради все още не излекувана контузия в крака.

“Много съжалявам, че трябва да откажа участието си в Пекин”, съобщава заемащата пето място в световната ранглиста Клайстерс.

“След завръщането ми от Ню Йорк се подложих на дерматологична операция, която бях планирала отдавна. За съжаление възстановяването протича по-бавно от очакваното и раните в крака не ми позволяват да тренирам пълноценно.”

27-годишната “мама” Ким обаче е убедена, че ще бъде в оптимална спортна форма за заключителния турнир между осемте най-добри, който ще се проведе в Доха в края на октомври.

Така големите отсъстващи следващата седмица от надпреварата в китайската столица ще бъдат Ким Клайстерс и Серена Уилямс, но Винъс, Каролин Возняки и Мария Шарапова вече са потвърдили участието си.