Сливен - Левски, двубой от 9-ия кръг на "А" група, стадион "Хаджи Димитър" - пряко в Gol.bg.


Групата за мача:

Вратари: Митрев, Акалски

Защитници: Мюлдер, Станчев, Иво Иванов, Минев, Бензукан, Милиев

Полузащитници: Грийн, Александров, Йовов, Огнянов, Младенов, Жоазиньо, Тасевски, Балтанов

Нападатели: Киров, Иса, Дембеле


Прогноза на Gol.bg:

Вероятен състав: Митрев - Мюлдер, Бензукан, Иванов, Минев - Грийн, Йовов, Жоазиньо, Младенов - Дембеле, Иса

Прогноза:

Ясен Петров има тежката задача да изкове солидна победа, с която да изтрие срама от загубата с 0:5 от Спортинг Лисабон в четвъртък, но мисията е допълнително усложнена от нареждането на Тодор Батков да разчита основно на младоците.

Пловдивският Джанини ще трябва да измисли някаква странна симбиоза между Иса и Дембеле. Ако феновете си спомнят добре, подобна схема бе налагана в началото, но младият ас на "сините" просто не успя да се сработи с френската перла и впоследствие Левски започна да разчита само на един чист нападател и много мощ по крилата.

По принцип "Хаджи Димитър" не е най-тежкият стадион за гостуване, макар че "войводите" обичат да се хвърлят в мачовете с големите, черта характерна за всички по-малки отбори.

Малко са обаче по-удобните места за започване, след тежък шамар като този от Спортинг. Определено Петров трябва да благодари на хората, изготвили програмата, защото без да искат са му направили услуга.

Едно е ясно относно състоянието на "сините" сега. Те са с прекършени крила и днес ще направят първи опит да полетят. Дали ще успеят зависи от много фактори, както формата на някои от ключовите футболисти, така и от тактическата постройка на домакините, които ако започнат да се надиграват със сигурност ще загубят. Левски обаче се измъчва срещу отбори, които налагат брутална преса след средата на терена и са добре подредени в защита, така че не е изключено и столичани днес да се поизпотят повече от очакваното.

И все пак много е трудно, почти невъзможно, да си представим загуба за Левски или равен. В момента дори и в моментна дупка, лидерите в "А" група изглеждат с класи над почти всички отбори, а надали Сливен разполага с бранители като на Спортинг, които могат с лекота да неутрализират Тасевски и Дембеле.

Въпросът е колко ще вкарат "сините" и дали Митрев ще успее да замести успешно Петков, който е в почивка. Ние сме готови да заложим на тройка, макар че не е изключено и португалското олово още да тежи в бутонките на столичани и те да минат с по-малко.

Резултат

Сливен - Левски 0:3