Шампионът от миналата година Анди Мъри изненадващо отпадна от силния международен тенис турнир на твърда настилка във Валенсия с общ награден фонд 1 357 000 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата шотландецът, който бе поставен под номер 1 в основната схема, загуби с 1:2 сета от аржентинеца Хуан Монако, в отделните части 2/6, 6/3, 2/6 след два часа и 12 минути игра.

Още от първите минути на двубоя стана видно, че младият британец е далеч под обичайното си ниво на представяне и напълно логично след два безответни пробива загуби първата част.

Във втория сет обаче световният номер 4, улеснен донякъде от моментния спад в играта на аржентинеца, успя да възстанови статуквото на корта, но това само удължи агонията му, след като в заключителния трети сет Монако изцяло контролираше събитията и съвсем заслужено стигна до крайния успех.

Така в опит да попадне във финалната четворка Хуан Монако ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Марсел Гренолерс и състезаващия се с “Уайлд кард” Пабло Андухар.

Всички резултати от днес:


I кръг:
Пабло Куевас 6 6
А. Рамос-Винолас 3 4
Гаел Монфис 6 6
Едуардо Шванк 3 3
Марсел Гренолерс 6 6
Беноа Пайре 2 4
II кръг:
Жил Симон 6 6
Фернандо Вердаско 1 3