Невероятно развълнуван си тръгна от Президентството първият олимпийски медалист Борис Георгиев - Моката.

Именитият боксьор показа с красноречиви жестове огромната си благодарност за оказаната му чест да получи най-високото държавно отличие "Орден Стара планина" - първа степен.

Моката не скри сълзите си от радост за признателността и се поклони пред гостите, дошли да уважат церемонията в Гербовата зала.

Президентът Георги Първанов награди 8 големи български спортисти. Същият орден получи и двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и нейният треньор и съпруг Валери Григоров.


С втора степен на ордена бяха наградени бившия шеф на БФС и ЦСКА Валентин Михов, боксьора Ивайло Маринов и баскетболния съдия Артеник Арабаджиан. 10-кратният републикански шампион по автомобилизъм Георги Петров беше отличен с медал за заслуга, а почетния знак на президента получи футболната легенда Иван Вуцов.

"Мога да кажа само едно огромно благодаря. Годината за мен беше успешна, а тази награда накрая ме направи още по-щастлива. Няма по-висок връх за мен", сподели Гроздева. Тя призна, че между нея и федерацията по стрелба няма любов, но не и вражда.

"Мога да го определя като брак по сметка", допълни стрелец №1. "Хубава награда. Най-важното е здраве да има. Иначе имам клуб и се надявам един ден оттам да се появи още като мен".

"Боксът не върви. Има много интриги. Аз сред тях не мога да вирея. Петър Лесов ме вика за помощник, но отказвам", сподели признатият за Паганини на ринга Ивайло Маринов.