Кристияно Роналдо получи вчера "Сребърната звезда", която всяка година "Гадзета дело спорт" и "Марка" връчват на най-добрия футболист в Шампионската лига. Звездата на Реал получи приза за 2010 г. Португалецът спечели анкетата в интернетсайтовете на двата вестника, като получи над 220 000 гласа. Роналдо даде интервю пред двете медии.

Кристияно отвърна на думите на Марио Балотели от онзи ден, че Манчестър Сити има най-доброто нападение в света. По-добро от това на Барселона и Реал Мадрид. Освен това италианският футболист разкритикува остро Жозе Моуриньо за поведението му извън терена.

"Балотели е добър играч. Но трябва да говори по-малко и да играе повече. Трябва да се учи още доста. Във Висшата лига ако знаеш да слушаш и искаш да се учиш, можеш да станеш наистина голям играч. Аз му го пожелавам. Но в момента той забърква към професията много други неща. А това не е добре", заяви Роналдо.

Португалецът призна, че е имало възможност да премине в Серия А когато е бил млад. "Да през 2001 и 2002 г. имаше реален интерес от Италия към мен. Но само интерес. След това имаше един италиански клуб, който даде конкретна оферта. Бяхме стигнали почти до подписване на договора. Но накрая всичко се провали. Кой е клубът? Не мога да кажа. Няма да отговоря на този въпрос".

Шампионската лига се подновява на 15 февруари и Роналдо иска да помогне на Реал да преодолее осминафиналите за първи път от 2004 г. Португалецът обяви, че от италианските отбори
най-големи шансове да стигне до финала има Интер.

"Единственият италиански тим, който може да стигне до финала е Интер. Това е най-солидният отбор. Милан има добър състав с опит. Но много трудно ще стигне до финала", допълни Роналдо.