Националният селекционер на Ирландия Джовани Трапатони посъветва халфа Дарън Гибсън да напусне клубния си отбор Манчестър Юнайтед, за да може кариерата му да тръгне нагоре.

Италианският специалист е разочарован, че футболист като Гибсън не получава шансове за изява на "Олд Трафорд", въпреки безспорните си качества.

23-годишният полузащитник е твърда резерва в състава на "Червените дяволи", но това не му пречи да играе силно за родината си Ейре.

Той вкара брилянтен гол при победата в контролата над Уелс с 3:0 и като цяло впечатли изключително много с представянето си в този мач.

"Мисля, че Дарън може много повече, това момче има огромен потенциал. Моето мнение е, че Гибсън трябва да отиде в клуб, в който ще получава шанс да играе редовно, тъй като само по този начин ще може да разгърне големите си качества", заяви Трапатони.

"Освен това доверието на треньора ще може да помогне на момчето да изгради своя манталитет. Манчестър Юнайтед безспорно е много голям клуб, но един млад футболист като Гибсън има нужда да играе редовно", добави италианският специалист.