Холандската футболна федерация ще разследва трансфера на Натан Аке в Челси.

Причина за реакцията на футболния съюз в Ниската земя е фактът, че Аке е 15-годишен, а според местните закони никой футболист няма право да сключва професионален договор преди навършване на 16-годишна възраст.

Роля за трансфера е изиграл агентът Дан Крамп от агенцията "Форца Файдс", който е завел младока в Лондон, за да подпише незаконният договор с Челси.

Говорителят на холандската федерация Дани Хесп даде своя коментар по случая пред "Сън".

"Законът казва, че никой агент няма право да осъществява контакт с футболист, който няма навършени 16 години", обясни говорителят.

"Тъй като въпросният агент е сключил договр с 15-годишен, ние ще разследваме случая."

Холандската федерация вече е започнала разследването за трансфера на младия централен бранител, който ще навърши 16 години в петък.

От своя страна Челси отговори на нападките, като от лондонския клуб обявиха, че са водили преговори с отбора на Аке - Фейенорд, а сделката е станала факт след взаимно съгласие от двете страни.

"Ние запознахме Фейенорд с нашия интерес към футболиста още в самото начало и след това ръководствата на двата клуба стигнаха до съгласие за трансфер на Аке през юли", каза говорител на "сините" от Лондон.